Hlavní obsah

Policie stahuje lidi z dovolených, rozdávají v kalamitách čaj

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek
Aktualizováno

Dopravní policisté na Frýdecko-Místecku museli během středy a čtvrtka odvolat několik svých pracovníků z dovolené. Důvodem je sněhová kalamita, při které se nedostávalo lidí v terénu.

Foto: Pro Novinky František Bazal

Kalamitní situace v Mostech u Jablunkova.

Článek

„Dopravní služba byla posílena, odvolali jsme i policisty z dovolené. Ti monitorují situaci a rozdávají řidičům deky a teplý čaj,“ řekl ve čtvrtek mluvčí policie Vlastimil Starzyk.

Silnice první třídy číslo 11 v Mostech u Jablunkova je zcela neprůjezdná. Na cestě je přes půl metru čerstvého sněhu. „Uvízly tam desítky kamiónů i osobních automobilů v obou směrech,“ doplnil Starzyk.

Objížďka vedoucí přes tzv. starou cestu obcí Mosty u Jablunkova je taktéž stěží průjezdná jen pro osobní automobily. Problémy jsou i na Neborovském kopci v Třinci, který je taktéž v tuto chvíli nesjízdný.

Teplý čaj a deky rozdávali v kalamitách ve středu také hasiči na dalších místech, kde byla vážná situace. Největší potřeba byla po hromadných nehodách na rychlostní silnici R35 a dálnici D1 na Vysočině.

Foto: Pro Novinky František Bazal

Kalamitní situace v Mostech u Jablunkova.

Podle mluvčí HZS Vysočiny Petry Musilové si hasiči vzali příklad z hromadné nehody, která se stala v podobných místech v roce 2008. Už tehdy zůstaly na silnici uvězněné stovky aut a hasiči rozdávali řidičům teplý čaj a deky.

"Rozhodnutí padlo od velitele zásahu, který přijel na místo a viděl, že situace je vážná. Nařídil proto posílení jednotek včetně těmi, které jsou speciálně určené pro pomoc při nehodách,“ řekla. V záloze byl připraven i autobus, který by případně cestující pomohl z místa odvážet. „Naštěstí ale nebyl potřeba,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám