Hlavní obsah

Opilý muž hlavou prorazil strážníkům boční sklo u vozu

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Do likvidace zařízení jednoho z barů v centru Českých Budějovic se pustil v noci na úterý silně podnapilý sedmadvacetiletý mladík ze Strakonicka. Zoufalý majitel baru si na pomoc přivolal hlídku městské policie, která v blízkosti baru právě projížděla.

Foto: MP České Budějovice

Zničený automobil městských strážníků.

Článek

„Žádal o pomoc před agresivním chlapíkem, který rozhazoval židle a vulgárně urážel hosty i personál. Násilník ale kladl odpor i strážníkům a odmítl se jim legitimovat. U služebního automobilu se jeho odpor změnil v agresi. Začal se aktivně bránit a strážníci mu museli nasadit pouta,“ popsal Právu situaci před barem mluvčí městské policie Václav Sup.

Ani na obvodní policejní služebně se nepodařilo následně mladíkovu totožnost zjistit, a proto policisté rozhodli, že jej převezou na protialkoholní záchytnou stanici.

„Cestou jeho agresivita opět stoupala. Pokoušel se dokonce za jízdy z auta vyskočit. Po příjezdu na záchytku zase odmítal auto opustit. Strážníci jej museli doslova z vozu vytáhnout. Poté neočekávaně udeřil hlavou do bočního okénka vozu tak silně, že jej rozbil a úmyslně si způsobil krvavé zranění obličeje,“ dodal Sup.

Ke zraněnému bylo nutné přivolat rychlou záchrannou pomoc a dovést ho na traumatologii k nezbytnému ošetření. Poté skončil definitivně na záchytce, kde mu naměřili 2,23 promile alkoholu v dechu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám