Hlavní obsah

Dopravu na železnici v Praze komplikují poruchy, u jedné trati hoří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Železniční doprava v Praze je na několika místech výrazně omezena. U trati vedoucí mezi Dobřichovicemi a Radotínem vypukl požár, vlaky tam proto nejezdí. K omezení provozu došlo také kvůli poruchám mezi hlavním nádražím směrem na Úvaly a mezi Libní a Roztoky u Prahy. Informoval o tom mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Pavel Halla.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Provoz mezi Dobřichovicemi a Radotínem byl zastaven kvůli požáru v blízkosti trati v Černošicích, kde zasahují hasiči. Do stanic Dobřichovice a Radotín nemohou vlaky vůbec zajíždět, protože bylo vypnuto trakční vedení.

České dráhy se snaží zajistit náhradní autobusovou dopravu, vlaky by úsekem měly znovu projíždět od 7:45. Rychlíky mezi Smíchovem a Berounem dráhy odklánějí přes Rudnou u Prahy.

Hlavní nádraží má omezenou kapacitu pro průjezd vlaků kvůli poškození výhybky při posunování, problém by měl být odstraněn před 10:00. Osobní vlaky od Úval dráhy plánují odklánět na nádraží Praha-Holešovice.

Kvůli poruše elektrického vlaku pak byly zrušeny některé osobní vlaky mezi nádražím Praha-Libeň a Roztoky u Prahy, podle jízdního řádu by měly jezdit od 9:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám