Hlavní obsah

Hádka o zaměstnání skončila bratrovraždou

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Bratrovraždu vyšetřují kriminalisté v Březové na Uherskohradišťsku. Sedmačtyřicetiletý muž tam po hádce bodnul svého o devět let mladšího bratra do hrudníku. Muž zemřel po převozu do nemocnice. „Jde o první dokonanou vraždu v tomto roce ve Zlínském kraji,“ informovala krajská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Tragédie se stala ve středu kolem sedmnácté hodiny v rodinném domě v obci Březová v Bílých Karpatech. „Dva bratři se hádali, mladší staršímu vyčítal, že nemá práci, a vyhazoval ho z domu s tím, že tam nemá co dělat. Starší z bratrů ho důrazně žádal, aby ho nechal na pokoji, ale hádka neustávala. Po slovní roztržce vzal starší muž největší nůž, který byl v kuchyni, a svého bratra bodnul pod žebra,“ popsala mluvčí.

"Nemáš rýpat!"

„To máš za to, nemáš rýpat,“ komentoval podle ní útočník své počínání. Devětatřicetiletý bratr prý pak chvíli stál a prohlížel se, načež se skácel k zemi.

„V tu dobu byli v domě ještě další lidé, kteří slyšeli hádku a posléze poraněnému muži zavolali záchranku. Přesto se ho však nepodařilo udržet při životě. Vážnému zranění muž podlehl po převozu do uherskohradišťské nemocnice,“ řekla Bartíková.

O vrahovi nebylo pochybností a policistům nedalo velkou práci ho dopadnout. Kolem sedmé hodiny večer nadýchal 0,7 promile alkoholu. Kriminalisté na místě zajistili věcné i biologické stopy a nařídili soudní pitvu. Ihned vyslechli svědky i samotného pachatele, který už byl obviněn z vraždy. Hrozí mu trest na 10 až 18 let vězení.

Vloni se ve Zlínském kraji stalo celkem sedm vražd, došlo k pěti pokusům a jedné přípravě vraždy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám