Hlavní obsah

Lupič si šel směnárnu před činem prohlédnout, podívejte se na něj

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Muže, který chtěl se zbraní vyloupit směnárnu v Prostějově, hledají kriminalisté. K dispozici přitom mají videozáznam, jak si lupič mapuje situaci na místě několik dnů před přepadením směnárny.

Lupič před činem sonduje, jak to ve směnárně chodíVideo: Policie ČR

 
Článek

„K přepadení došlo v pátek 27. ledna v 17:12 hodin. Muž přistoupil k oknu směnárny v 1. patře obchodního domu v Prostějově. Na sklo u přepážky přitiskl papír s nápisem "pusť mě dovnitř mám zbraň" a obsluze řekl, ať jej pustí dovnitř a dá mu peníze,“ uvedla mluvčí prostějovské policie Eva Čeplová.

Lupič pak pod rozepnutým kabátem ukázal na rukojeť zbraně pravděpodobně pistole. „Obsluha neuposlechla. Pachatel z místa činu odešel. Ke zranění osob ani k hmotně škodě na majetku nedošlo,“ řekla mluvčí.

Místo si předem prohlédl

Během pátrání policisté zajistili i videozáznam z kamerového systému směnárny z doby asi čtrnáct dnů před přepadením, kdy si lupič místo zřejmě obhlížel a zjišťoval situaci.

„Ze záznamu je zřejmé, že si pachatel směnárnu pravděpodobně typoval, posléze se vrátil a provedl přepadení. O shodě muže z tohoto záznamu a muže, který provedl přepadení, není pochyb,“ zdůraznila Čeplová.

Může loupit i jinde

Policie k popisu pachatele uvedla, že se jedná o muže ve věku 30 – 35 let, vysokého asi 180 centimetrů. Na hlavě měl černou čepici až po oči, na očích dioptrické brýle s jemnější obroučkou světlejší barvy. Na sobě měl dlouhý kabát a kalhoty tmavší barvy. Hovořil slovensky. Pravděpodobná pistole byla delší tmavé barvy.

Pachatel může stejnou či obdobnou trestnou činnost páchat na celém území České republiky. Veškeré poznatky k tomuto případu je možno oznámit telefonicky na bezplatnou linku 158 nebo přímo telefonicky na oddělení obecné kriminality policie v Prostějově na telefon 974 781 336.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám