Hlavní obsah

Muž v Praze prorazil lebku 62leté prostitutce

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté ukončili v těchto dnech případ velmi surového napadení 62leté ženy, které proběhlo v hlavním městě loni na Štědrý den. Žena skončila v nemocnici s proraženou lebkou.

Foto: Profimedia.cz

Násilník se k napadení a loupeži přiznal, hrozí mu až 12 let vězení.

Článek

Kriminalisté zjistili, že napadení má na svědomí 34letý muž z Prahy, který si ženu vytipoval prostřednictvím inzerátu s nabídkou sexuálních služeb. Po předchozí telefonické domluvě se zákazník dostavil do ženina bytu v pražských Nuslích, kde na ni namířil připravenou pistoli.

„Při následném přetahování o zbraň útočník ženu opakovaně udeřil do hlavy a následně škrtil. Nakonec z bytu odcizil 30 tisíc korun a šperky v celkové hodnotě 200 tisíc korun a odešel, aniž by zraněné ženě poskytl či přivolal pomoc,“ řekla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Na základě vyhodnocení důkazních materiálů a svědeckých výpovědí detektivové násilníka dopadli a vyšetřovatel jej obvinil z trestného činu loupeže. Obviněný se k trestné činnosti kriminalistům doznal.

„Vzhledem k tomu, že pachatel svým jednáním způsobil napadené ženě těžkou újmu na zdraví, hrozí mu v případě odsouzení trest odnětí svobody ve výši pět až dvanáct let,“ doplnila mluvčí pražské policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám