Hlavní obsah

Muž se pod tíhou důkazů přiznal, že kamaráda bezdomovce surově zavraždil

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Moravskoslezské policii se podařilo objasnit víkendovou vraždu sedmašedesátiletého bezdomovce, který byl nalezen mrtev v lese nedaleko obce Vřesina u Ostravy. Ze zločinu byl obviněn 59letý kamarád zavražděného, rovněž bezdomovec.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Článek

Informovala o tom mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. K dopadení podezřelého přispěli občané, kteří reagovali na policejní výzvy a podali svědectví.

„Obviněný se doznal v podstatě pod tíhou důkazů, které mu kriminalisté předestřeli. Jedná se o muže, který se zdržoval na různých adresách, nebo právě ve společnosti osob bez trvalého pobytu,“ sdělila mluvčí.

O víkendu tak pobýval se svým známým, 67letým mužem žijícím v lesním porostu u Štefanovy skály v katastru Vřesiny.

„V přesně nezjištěné době ze soboty na neděli, kdy měli popíjet alkohol, se pohádali. Obviněný poté známého napadl. Podle předběžných výsledků pitvy utrpěl poškozený zranění hlavy způsobené tupým předmětem. Útok byl razantní, surový,“ dodala mluvčí s tím, že vražednou zbraní byl kus dřeva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám