Hlavní obsah

Notorická stěžovatelka volala šestsetkrát na linku 158, hrozí jí tučná pokuta

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Až stotisícová pokuta hrozí 54leté notorické stěžovatelce ze Zlínska, která neustále zbytečně volá na tísňovou policejní linku 158. Policii už došla po jejích lednových 606 telefonátech trpělivost a rozhodla se proti ženě zakročit.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Operační důstojníci spočítali, že žena první čtyři lednové týdny volala na linku 158 celkem 606krát. Přitom její několikaletý problém, který se týká sousedních sporů a nedořešených majetkových problémů, nemohou řešit naši operační důstojníci,“ řekla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

To jí také nespočetněkrát vysvětlovali a ženu upozornili, že zbytečným voláním blokuje telefony, které mají sloužit pro akutní případy. Žena však upozorňování ignoruje, jen za minulý čtvrtek volala například sedmnáctkrát.

„Proto jsme tento případ kvalifikovali jako přestupek a oznámili ho na telekomunikační úřad, který může za podobné chování udělit pokutu až do výše sto tisíc korun,“ doplnila Bartíková.

Zlínští policisté se tomuto řešení doposud bránili a volající se snažili chápat, vyslechnuli je a popřípadě jim radili, kam se mohou obrátit.

„Zneužití čísla budeme muset řešit přísněji než doposud. Vedení krajského operačního střediska jen za leden oznámilo telekomunikačnímu úřadu kromě výše zmíněné ženy další tři notorické telefonisty, kteří operační důstojníky nesmírně zatěžují a paralyzují v další práci,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám