Hlavní obsah

Manžel spisovatelky Monyové obviněný z její vraždy zůstane ve vazbě

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dlouhé vysvětlování za zavřenými dveřmi i údajné protesty proti další vazbě. Nic z toho nepomohlo v neveřejném zasedání Borisi Ingrovi, aby se dostal na svobodu. Muž, který byl obviněn z vraždy své ženy, úspěšné spisovatelky Simony Monyové, zůstane až do zahájení procesu 15. února ve vazbě.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Z vraždy obviněný Boris Ingr

Článek

K dramatu, při kterém žena zemřela po útoku bodných a bodně-řezných ran, došlo v rodinném domě v brněnské čtvrti Obřany loni v srpnu. Od té doby je Ingr za mřížemi. Část z toho trávil v péči lékařů. I on byl totiž po incidentu zraněn a zřejmě trpěl také psychickými problémy.

Vražednému útoku předcházela vzájemná hádka a pravděpodobně také potyčka. Boris Ingr v té době již nežil se Simonou Monyovou ve společné domácnosti. Údajně se dohodli na odluce a podle některých informací i na rozvodu. Jejich manželské soužití již delší dobu nefungovalo a výraznou roli v agresivitě vztahu sehrál podle nejbližšího okolí také alkohol.

Monyová vydala v nakladatelství svého muže kolem tří desítek úspěšných knih. Některé příběhy byly i zfilmovány. Její problémy v partnerském soužití jí posloužily často jako námět hořkých příběhů. Jen velmi blízcí známí však tušili, že je její úspěšnost vykoupena krachem osobního života. Podle některých svědectví manžel zavražděnou spisovatelku týral nejen psychicky, ale údajně i fyzicky. Soudní jednání bylo nařízeno na polovinu února.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám