Hlavní obsah

Čtveřice okradla hosty hostelu, když spali na pokoji

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté od listopadu loňského roku pátrají po skupině lidí, kteří pravděpodobně okradli hosty jednoho pražského hostelu v době, kdy ve svém pokoji spali. S ukradenými penězi a kartami se pak vydali do ulic města na nákupy, při čemž je zachytily kamery.

Čtveřice si užívá nákupy s kradenými penězi a kartamiVideo: Policie ČR

 
Článek

Zatím neznámý pachatel vnikl koncem listopadu do hostelového pokoje v Cimburkově ulici v Praze 3 v době, kdy v něm spali ubytovaní hosté. Zloděj sebral elektroniku, hotovost, doklady a platební karty i s přiloženými PIN kódy.

„Ve stejný den se pak čtyřčlenná skupina osob pokusila o placení odcizenou platební kartou v prodejně s oděvy, odkud se policistům podařilo zajistit kamerový záznam zachycující pouze trojici podezřelých,“ řekla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Muž a žena z hledané skupiny při nakupování.

Další videozáznam pak mají policisté k dispozici z bankomatu, ze kterého neznámý muž vybral na odcizenou platební kartu deset tisíc korun. Celková škoda se tak vyšplhala na téměř devadesát tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Muž z hledané skupiny vybírá peníze z bankomatu.

„Policisté v souvislosti s tímto skutkem pátrají po totožnosti neznámé čtveřice, respektive trojici mužů a mladé ženě. V případě dopadení hrozí pachateli za trestný čin krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až pětileté vězení,“ doplnila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Další hledaný muž.

Jakékoliv informace k těmto osobám přijmou policisté na tísňové lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám