Hlavní obsah

Z pokusu vraždy se zpovídá nedoslýchavý muž

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Leccos si mohli představovat náhodní pozorovatelé u Krajského soudu v Brně, když se za dveřmi jednací síně číslo 15 ozýval ve středu dopoledne křik. Nebylo to však kvůli žádnému incidentu, ale jen prostě proto, že Bohuslav Kovařík obžalovaný z pokusu vraždy je silně nedoslýchavý a předsedovi Senátu nezbývalo nic jiného, než prostě křičet.

Článek

Bohuslav Kovařík je obžalován z pokusu vraždy, ke kterému mělo dojít v Suchohrdlech u Znojma 21. srpna loňského roku. Tehdy podle výpovědi obžalovaného na chatě, kterou trvale obývá, přistihl svoji o jedenáct let mladší bývalou družku Janu, jak se mu do objektu vloupala, když si zřejmě bez jeho vědomí chtěla údajně odnést některé své věci.

„Lhala mi, když mi tvrdila, že vstoupila do zahrady brankou. Ta však byla zamčená a nakonec z ní vypadlo, že podlezla pod plotem. Dal jsem jí dvě facky, z každé strany jednu, a ona začala volat a křičet o pomoc. To jsem netušil, že tam není sama, a když jsem se otočil, stál už v místnosti Mário, její současný přítel, a napřahoval na mě sekeru,“ hájil se u soudu obžalovaný, který se při svých výpovědích často nedal ani zastavit.

Podle obžaloby použil Kovařík kuchyňský nůž, se kterým poškozeného Mária bodnul do ruky a také do hrudníku, a způsobil mu velmi těžké zranění, kterému jen se štěstím a díky rychlé zdravotnické pomoci muž nepodlehl.

Soud bude nyní muset zjistit, zda šlo o obranu před útokem, jak tvrdí obžalovaný, a také další okolnosti. Muži hrozí až 18 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám