Hlavní obsah

Muž nechtěl platit dluh a v pražských bankách pětkrát nahlásil bombu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pětadvacetiletý cizinec nahlásil v posledních dnech pětkrát bombu v bankách na pražském Černém Mostě. Svému kamarádovi dlužil 80 000 korun a vždy, když s ním šel do banky, aby dluh "vybral" a splatil, odběhl telefonovat.

Článek

"Během této chvíle vždy zavolal na linku 112 a nahlásil, že je tam uložená bomba. To vše udělal proto, aby svému známému peníze nemusel vracet," popsala případ pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová. Policie muže zadržela.

Poprvé slovensky hovořící muž na linku volal 23. prosince, podruhé na tu samou pobočku hlásil výbušninu 29. prosince. Muži se pak domluvili na následující den, kdy ale cizinec zavolal hned do tří bank postupně v devět, 11 a 12 hodin.

Každou pobočku museli policisté vždy evakuovat a byl přivolán pyrotechnik.

"Tímto svým jednáním se dopustil trestného činu šíření poplašné zprávy, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až pěti let. Muž byl umístěn do policejní cely s návrhem na vzetí do vazby," uvedla Kropáčová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám