Hlavní obsah

V Prostřední Bečvě hořela stodola, hasiči zachránili rodinný dům

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostřední Bečva

Rozsáhlý požár stodoly s uskladněnými zemědělskými stroji likvidovali v neděli ráno hasiči v Prostřední Bečvě na Valašskomeziříčsku. Během zásahu navíc hrozilo, že plameny přeskočí i na blízký rodinný dům

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ohěn způsobil škodu na 220 000 korun.

Článek

„Požár zjistila majitelka stavení, kterou probudil štěkot psa. Když vyšla z domu, tak uviděla hořet stavení. Okamžitě o požáru informovala hasiče a před jejich příjezdem pouze stačila včas odjet s osobním autem zaparkovaným blízko požáru,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Stodola byla zničena i s vybavením uvnitř.

I přes okamžitý zásah profesionálů plameny stodolu o rozměrech zhruba 5 krát 10 metrů značně poškodily. Zničily také uskladněné věci, zemědělské stroje a nářadí. „

Prioritou hasičů bylo zabránit dalšímu rozšíření požáru, a to především na blízký rodinný dům. Způsobená škoda byla odhadnuta asi na 220 tisíc korun. Zásahem hasičů se podařilo uchránit rodinný dům asi za dva milióny,“ poznamenal mluvčí.

Příčina požáru je v šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám