Hlavní obsah

Muž nastříkal zlatníkovi do obličeje slzný plyn a sápal se po tablu se šperky

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Zatím neznámý zloděj v pátek v podvečer přepadl v Chodově na Sokolovsku zlatnictví. Po 44letém majiteli požadoval ukázání tabla s řetízky, pak mu nastříkal do obličeje slzný plyn a pokusil se zlato ukrást. To se mu nepovedlo, tak z obchodu utekl. Policie po pachateli loupežného přepadení intenzivně pátrá.

Článek

Muž vysoký zhruba 190 centimetrů štíhlejší postavy vešel do zlatnictví ve Školní ulici kolem 17. hodiny. „V okamžiku, kdy majitel obchodu předváděl tablo s požadovanými řetízky, muž využil této chvíle a majiteli obchodu nastříkal do očí slzotvorný prostředek. Následně se chtěl tabla s řetízky zmocnit,“ popsal incident policejní mluvčí Pavel Valenta.

Naštěstí majitel obchodu stačil rychle zareagovat a tablo s řetízky strhl z prodejního pultu na zem za pult. Pachatel následně z obchodu okamžitě utekl. Řetízky na tablu měly hodnotu zhruba 6000 korun.

Pachatel světlé pleti měl na sobě tmavě modrou zimní bundu pod pás, černé kalhoty, černé kožené boty, tmavě šedé pletené prstové rukavice a černou pletenou čepici. Hovořil plynně česky, bez přízvuku.

Kriminalisté žádají o pomoc při zjištění totožnosti muže. Informace k pachateli lze volat na bezplatnou linku 158 nebo kontaktoval nejbližší policejní služebnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám