Hlavní obsah

Školačka tahala kriminalisty za nos, útok si vymyslela

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Ještě minulý týden se lidé v Klatovech báli, že situace ve městě spěje k dalšímu Šluknovu. Znepokojily je zprávy o tom, že romské gangy bezdůvodně útočí na děti. Někteří obyvatelé už dokonce volali po radikálním řešení. Za pomoci extremistů chtěli vzít spravedlnost do svých rukou.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jenže jak ukázalo policejní vyšetřování, jde spíše o nafouknutou bublinu a emoce tak postupně opadají.

Jeden příklad za všechny. Minulý týden oznámila 17letá dívka, že ji ve Vídeňské ulici přepadla parta Romů. „Vypadala hrozně, měla zraněný obličej. Všichni se teď bojíme, co se nám může venku stát,“ popisovala místním novinám její spolužačka s tím, že bez spreje se slzným plynem už nevystrčí ven ani nos. Za ten ale tahala policisty.

Napadení si vymyslela

“Prověrkou městského kamerového systému, výslechy svědků a vyšetřováním kriminalisté zjistili, že dívka si napadení vymyslela a k žádnému fyzickému útoku nedošlo,“ řekla ve středu Právu klatovská policistka Dana Ladmanová. Ani další dva oznámené útoky podle Ladmanové nemá na svědomí žádná parta, ale jednalo se o jednoho pachatele.

„V prvním případě napadl 22. listopadu v Plánické ulici dva čtrnáctileté školáky jejich stejně starý vrstevník. To jednání jsme kvalifikovali jako přestupek, a protože ještě nedosáhl věku trestní odpovědnosti, podali jsme oznámení orgánu sociálně- právní ochrany dětí,“ doplnila Ladmanová.

Obdobné rozuzlení měl i následný incident z 24. listopadu, kdy u křižovatky ulic Plánická a Pavlíkova byl napaden nezletilý chlapec. „Útočník byl také jeden, ale zatím ho neznáme. Je to také v rovině přestupku,“ upřesnila Ladmanová.

Nicméně policie zvýšila ve městě dohled. „Zaměřili jsme se na lokality, kde si občané nejvíce stěžují na porušování veřejného pořádku,“ uzavřela Ladmanová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám