Hlavní obsah

Řidič osobního automobilu vjel pod kola kamiónu

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kunovice

Na čtyři a půl hodiny zůstal v úterý uzavřený hlavní silniční tah I/50 u Kunovic na Uherskohradišťsku. Spojnici Brna se Slovenskem zablokovala vážná dopravní nehoda kamiónu a osobního automobilu.

Článek

„Řidič osobního vozu podle svědků havaroval na rovném úseku a následně v protisměru narazil do jedoucí nákladní soupravy,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Oba vozy se po osudném střetu zastavily sto metrů od sebe. Nákladní souprava se vzpříčila napříč celou vozovkou. Po střetu dvou vozidel navíc došlo k poškození jedné z palivových nádrží tahače a k úniku šesti set litrů nafty.

„Při nehodě se těžce zranil řidič osobního auta, řidič kamiónu utrpěl jen lehké zranění,“ dodal mluvčí.

Hasiči byli na místě nehody za čtyři minuty po výjezdu ze stanice. Okamžitě poskytovali nezbytnou péči oběma zraněným řidičům. Po prvotním lékařském ošetření na místě neštěstí je lékaři odvezli do nemocnice.

Na místě nehody zasahoval i speciální protichemický vůz hasičů, a to kvůli unikající naftě. „Palivo nateklo do betonového záchytného koryta u silnice, a nedošlo tak k přímému ohrožení životního prostředí,“ poznamenal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám