Hlavní obsah

Policie v Praze objevila děti bez rodných listů, které nikdy nebyly venku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V centru metropole ve Vinohradské ulici objevili policisté dvě děti, které za celý svůj život nebyly venku a neměly ani rodné listy. Tříletý chlapec a rok a půl stará holčička přišli podle rodičů na svět doma. Děti byly sice dobře živené, ale jevily známky psychické deprivace. Když je policisté objevili, reagovaly překvapeně i na hračky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté podle svého mluvčího Tomáše Hulana objevili děti už letos v dubnu, informovali o tom však až nyní.

Jak Hulan uvedl, policisté do jednoho z bytů na Vinohradské ulici přijeli obnovit veřejný pořádek a občanské soužití mezi partnery. Protože šlo o takzvaný holobyt, policisty zajímaly také okolnosti týkající se dvou přítomných nezletilých dětí.

Rodiče, oba ve věku 36 let, jim řekli, že se děti narodily doma bez lékařské asistence a nemají ještě ani rodný list. Kriminalisté, kteří se vzápětí začali případem zabývat, zjistili, že děti dosud nikdy neopustily byt a nikdy nebyly u lékaře.

Na základě znaleckých posudků pak podle Hulana převzali v říjnu vyšetřování tohoto případu krajští kriminalisté a ti oba rodiče obvinili z trestného činu týrání svěřené osoby a podali návrh na uvalení vazby. Návrh byl soudem přijat. Pokud budou odsouzeni, hrozí rodičům až 12 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám