Hlavní obsah

Mateřskou školku tunelovala její ředitelka se zástupkyní

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Z přečinu zpronevěry obvinila karlovarská hospodářská kriminálka 52letou ředitelku Mateřské školy v Abertamech na Karlovarsku a její 39letou zástupkyni, které podle obvinění v letech 2009 až 2010 v devatenácti případech zpronevěřily částku v celkové výši nejméně 86 tisíc korun.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Ženy zpronevěřili peníze dětí ve školce,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta. „Z pokladny školky si postupně měly přisvojovat peníze a jejich výdaj dokládaly zfalšovanými doklady na různé koupě, nebo divadelním představením, které bylo ve skutečnosti zdarma,“ dodal Valenta.

„Nakoupily například z peněz školky nový nábytek, kupříkladu kuchyňskou desku či dvojdřez, který si pak ale ponechaly ve vlastních domácnostech, a do školky pořídily jiný z bazaru. Před Vánoci si pořídily oblečení a fakturu zahrnuly do účetnictví,“ popisoval Lakatoš, podle kterého na nesrovnalosti upozornila účetní školky zhruba před rokem.

„V jiném případě zakoupily od dealera dvě knihy, ale na účetní doklad dodatečně dopsaly nákup dalších publikací v celkové hodnotě deset tisíc korun,“ pokračoval Lakatoš s tím, že obě ženy již ve školce skončily.

Podle Lakatoše obě obviněné ženy také zřejmě evidovaly ve školce černé duše. „Od vyššího počtu dětí se jim odvíjel také vyšší plat,“ vysvětlil. „Policie si k tomu vyžádala všechny podklady. Až je vyhodnotí, tak se uvidí, jestli se připojíme k trestnímu oznámení,“ uvedl Vratislav Emler (nez.), radní pro školství Karlovarského kraje, který mzdy ve školství vyplácí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám