Hlavní obsah

Policisté pátrali po chlapci na jihu Čech, ten mezitím mířil na výlet do Krkonoš

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes dvacet policistů se čtyřmi psy pátralo v noci na čtvrtek v lesích a chatových oblastech u Hluboké nad Vltavou po patnáctiletém chlapci z blízké Zlivi. Přestože končili až nad ránem, nikde na introvertního hocha, který má rád procházky, nenarazili.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Policisté hledali chlapce až do čtyř do rána v lesích i chatkách u Hluboké nad Vltavou.

Článek

Ani nemohli, byl totiž na výletě do Krkonoš. Ve čtvrtek dopoledne ho zastihla hlídka v téměř tři sta kilometrů vzdáleném Vrchlabí na východě Čech.

Policisté z Hluboké na Českobudějovicku měli původně na středu naplánovanou rozsáhlou kontrolu chat kvůli zlodějům, ale v osm večer přišla na obvodní oddělení matka chlapce s tím, že se ztratil kolem osmnácté hodiny.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Policisté hledali chlapce až do čtyř do rána v lesích i chatkách u Hluboké nad Vltavou.

„Je jasné, že v těchto případech se naše priority výrazně mění a hlavní je pro nás pátrání po chlapci, který rozhodně nepatří mezi takzvané útěkáře. Ztratil se poprvé. Podíváme se i na místa, kam chodí na procházky,“ řekl Právu ve středu po osmé hodině večer Miroslav Šarvaic, zástupce vedoucího obvodního oddělení v Hluboké nad Vltavou.

Potom se dvacítka policistů rozdělila do dvou skupin a vyrazila k jihočeským blízkým rybníkům do Mydlovar a do Bezdreva, kam chlapec mohl zamířit.

Jel načerno, dopadla jej policie

Chataři o studentovi střední školy však neměli ani tušení. "Je dobře, že chaty kontrolují, ale tohle mě překvapilo. Chlapce jsem tady neviděl. Před týdnem tu někdo podobný popisu byl,“ podotkl Petr Frantál.

Zatímco policisté pročesávali až do rána lesy i chatové oblasti, chlapec se vydal na dlouho cestu do Krkonoš. Nejdříve vlakem a pak autobusem. Právě v tom ho ve čtvrtek po jedenácté hodině zastihla policejní hlídka, protože nezaplatil lístek.

„Teď jsme dostali informaci, že chlapce zadrželi policisté ve Vrchlabí u Trutnova, které je od Hluboké vzdálené téměř tři sta kilometrů. Prý cestoval vlakem a autobusem. Nyní ho zpovídají východočeští policisté a podle všeho si udělal výlet do Krkonoš. Problém však budou mít nyní rodiče, protože si pro něho musí do Vrchlabí dojet,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura a dodal, že Hlubočtí policisté nebyli rozhodně v noci na čtvrtek v terénu zbytečně, protože zkontrolovali desítky chat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám