Hlavní obsah

Policie se chystá na rizikový zápas Hradec – Slavia

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Od začátku tohoto týdne se královehradecká policie připravuje na rizikové fotbalové utkání, které se uskuteční v neděli odpoledne na Malšovickém stadiónu v Hradci Králové, kam přijedou hosté z pražské Slavie. Policie považuje tento zápas v probíhající sezóně za extrémně rizikový.

Článek

„Kromě příjezdu fanoušků Slavie, kterých by podle našich informací měly dorazit stovky, očekáváme i příjezd polských fotbalových chuligánů. Do města by se měly chystat i znepřátelení fanoušci dalších českých klubů,“ řekla krajská policejní mluvčí Ivana Ježková.

Kromě pořádkových jednotek a antikonfliktního týmu budou nasazeni i dopravní policisté, psovodi a kriminalisté budou skrytě monitorovat dění. Na hranicích s Polskem se policisté zaměří na kontroly vozidel, aby zamezili dovozu zbraní.

„Nasazení policistů připravujeme v takovém rozsahu, abychom byli připraveni včas a adekvátně reagovat na hrozící eskalaci násilí. V případě potřeby budeme mít připraveny posily,“ doplnila Ježková.

Součástí policejní akce bude i dohled nad „Pochodem na podporu nového fotbalového stadiónu“, jehož zahájení je hradeckými fanoušky ohlášeno na půl druhou na Velkém náměstí.

Odtud by se hradečtí fandové měli vydat k ulici V Kopečku po třídě Československé armády k městskému magistrátu a ulicí Nezvalova by měli dojít na stadión v Malšovicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám