Hlavní obsah

Požárem za 25 miliónů se muž pomstil za to, že mu před hospodou ukradli kolo

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Kuriózní rozuzlení má rozsáhlý požár z května letošního roku v Hrušovanech. Plameny při něm zlikvidovaly sklady a výrobnu dekoračního, především vánočního zboží a svíček a napáchaly škodu za více než 25 miliónů korun.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Následky ničivého požáru.

Článek

Jak se nakonec ukázalo, pachatelem je pětatřicetiletý místní muž, kterému někdo ukradl kolo. Ze vzteku a msty zapálil stánek s novinami. Oheň přeskočil i na výrobnu dekorací a svíček. Vzhledem k množství uskladněného hořlavého materiálu se plameny rychle rozšířily a zlikvidovaly několik budov.

Celkem 14 jednotek hasičů zasahovalo při požáru výrobny svíček a svátečních dekorací ze soboty na neděli 22. května v Hrušovanech u Brna. Plameny dosahovaly výšky až 20 metrů a kvůli rozsahu ohně hasiči vyhlásili nejvyšší stupeň požárního poplachu.

Následné vyšetřování s podezřením, že šlo o úmyslně založený požár, se ukázalo jako správné. I když případ je jen těžko pochopitelný. Místní nezaměstnaný, v minulosti již opakovaně stíhaný muž, který odmítá s policií spolupracovat, se opil v hospodě, a když zjistil, že mu před ní někdo ukradlo kolo, několikrát obešel vzteky bez sebe střed obce. Kolo nenašel.

A tak se zřejmě bez logického uvažování mstil. Podle svědků zapálil blízký stánek s novinami. Podle expertíz ohni pomohl i benzín. Není jasné, zda byl ve stánku, nebo jej použil sám žhář. Jisté však je, že muže, který je nyní ve vazbě, čeká za obecné ohrožení trest od osmi do 15 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám