Hlavní obsah

Nový portrét pachatele má pomoci s nevyřešenou vraždou

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Těšín

Novou důležitou informaci získali kriminalisté, kteří pracují na objasnění nevyřešené vraždy matky dvou dětí, k níž došlo před dvěma lety v Českém Těšíně. Na policii se před pár dny obrátila mladá dívka ze sousedství, která vypověděla, že muž odpovídající popisu podezřelého ji krátce před vraždou obtěžoval. Policie díky této svědkyni získala i nový, asi mnohem kvalitnější identifikační portrét podezřelého.

Článek

O vývoji v případu informovala mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. „Popis je téměř totožný s tím, který uvedli svědci, kteří v době vraždy vyběhli na chodbu domu v reakci na křik zavražděné,“ sdělila mluvčí.

Podezřelý byl vyšší postavy, nejméně 185 centimetrů vysoký, štíhlý. „Měl krátké hnědé vlasy. Na sobě měl pravděpodobně modré rifle a mikinu. Měl se před vraždou pohybovat nějakou dobu v podloubí u domu, kde k vraždě došlo. Nová svědkyně doplnila, že muž měl dioptrické brýle,“ dodala mluvčí.

K vraždě v Českém Těšíně došlo 25. září 2009 kolem půl desáté dopoledne. Sedmadvacetiletá žena, matka dvou malých dětí, byla ve svém bytě zavražděna poté, co přišla z nákupu.

Kriminalisté doposud kontaktovali obrovské množství svědků, zhruba 2600 osob. „Mravenčí práce policistů spočívá i v obtelefonovávání tisíců lidí, kteří se s mobilními telefony v uvedené lokalitě v den vraždy pohybovali. Jen pro představu, tento seznam čítá kolem 8000 účastníků,“ uvedla mluvčí.

Na schodišti ji začal osahávat

Nová svědkyně vypověděla, že zhruba čtrnáct dní před vraždou šla pěšky ze sídliště Svibice k městské knihovně, což je kus cesty téměř přes celé město.

Po chvíli si všimla, že ji pronásleduje neznámý muž. „Když zpomalila, zpomalil také, když zrychlila, zrychlil i on. Mladá žena pak nabyla dojmu, že se jí podařilo muži ujít. Setkala se s ním však u svého domu. Neznámý se tvářil, jako by byl nájemníkem a žena s ním do baráku vstoupila. Choval se nenápadně a k ženě se přiblížil, až když byli na schodišti mezi patry. Chytil ji za hýždě a začal ji osahávat. Žena začala křičet. Na chodbě se rozsvítilo a muž utekl,“ tlumočila mluvčí výpověď nové svědkyně.

V této souvislosti se policisté obrací na ženy, které zažily podobnou situaci nejen v Českém Těšíně, ale i okolí. „Pro kriminalisty je důležitá jakákoli informace, i ta, která nemusí zdánlivě s případem souviset. K dispozici je telefonní linka přímo na kriminalisty 974 721 453 nebo bezplatná linka 158," doplnila Štětínská.

Reklama

Výběr článků

Načítám