Hlavní obsah

Údajného člena Toflova gangu Setváka propustili z vazby

Právo, Novinky, pko, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jeden z obviněných v kauze tzv. Toflova policejního gangu, bývalý šéf brněnské pobočky policejní inspekce Rudolf Setvák, byl ve čtvrtek krátce před 11. hodinou propuštěn z brněnské vazební věznice. Při odchodu ze zařízení odmítl cokoli komentovat.

Setvák opustil vazbuVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Setvák strávil ve vazbě tři měsíce a podle vyšetřujícího žalobce z ostravské pobočky Vrchního státního zastupitelství v Olomouci Martina Brzobohatého nebyla jiná možnost než jej propustit.

Setvák měl na policejní inspekci krýt trestnou činnost celého gangu, obviněn byl jen z jednoho z třiceti zadokumentovaných skutků.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Rudolf Setvák (vpravo) opouští brány brněnské vazební věznice.

Propuštěný Setvák je jedním z devíti lidí většinou z řad bývalých policistů, které detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) a inspektoři policie viní z účasti na zločinném spolčení v organizované skupině.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Rudolf Setvák opouští brány brněnské vazební věznice.

Ta měla za posledních 13 let vydírat brněnské podnikatele nebo jiným pomáhat s ututláním jejich zločinné činnosti. Šéfem gangu měl být někdejší člen kriminálky Michal Tofl, který byl loni v červnu zastřelen dosud neznámým pachatelem.

Reklama

Související témata:

Související články

České policejní špičky spolu válčí

Policejní prezident Petr Lessy se v úterý v rozhovoru pro Právo pustil do ostré kritiky náměstka zlínské krajské policie Jaroslava Vaňka (48). Dokonce ho prý...

Výběr článků

Načítám