Hlavní obsah

Rodina ždímala kartu mrtvého dědy, hrozí jí kriminál

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Úvěrovou platební kartu svého mrtvého otce vyždímala třiačtyřicetiletá žena z Kroměřížska. Ve šlépějích jí chtěl později kráčet i přítel vnučky zemřelého, konto už ale bylo prázdné. Oba nenasyty nyní stíhá policie a hrozí jim kriminál.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Po smrti svého otce nalezla žena ve společném domě jeho úvěrovou platební kartu i s PIN kódem. Rozhodla se, že si nálezem pomůže vyřešit svou tíživou finanční situaci. Z karty v prosinci loňského roku postupně vybrala devatenáct tisíc korun. Peníze pak používala na zajištění chodu domácnosti,“ informovala mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Do bankomatů se žena vydala posléze několikrát znovu. Pokusy vybírat ale opakovaně selhávaly, dostupnou hotovost již vyčerpala.

Kartu, kterou již žena doma zklamaně odložila, našel zakrátko přítel vnučky zemřelého dědy. „Odcizil ji a v průběhu ledna až dubna letošního roku z ní jedenáctkrát zkusil vybrat různé částky v celkové výši přes třicet tisíc korun,“ sdělila Kyšnerová. I pro něj však cesty k bankomatům byly již zbytečné.

„Finanční společnost, které se manipulace s kartou měly týkat, podala podnět policii. Žena i mladý muž z Břeclavska se dopustili trestných činů neoprávněné opatření a pozměnění platebního prostředku a krádež. Mladík navíc obdobnou trestnou činnost páchal již v minulosti. Nyní jim hrozí až dva roky vězení,“ uzavřela Kyšnerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám