Hlavní obsah

Jeden manžel ženě nestačil, za dovolenou si pořídila druhého

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Dva manžele si v minulých letech opatřila osmadvacetiletá žena, když se v roce 2007 na Chebsku provdala za Pákistánce, a aniž by se s ním rozvedla, o dva roky později si na Kypru vzala muže, pocházejícího z Bangladéše.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Policisté z cizinecké policie ženu obvinili z trestných činů dvojí manželství a napomáhání k neoprávněnému pobytu na území republiky,“ oznámila mluvčí královéhradecké policie Iva Kormošová.

První manžel obviněné ženy předložil úřadům oddací list a obdržel povolení k trvalému pobytu na území ČR. Na Kypru se žena mohla podruhé vdát proto, že se tam prokázala falešným rozsudkem o rozvodu.

„Nevěsta za tento nový sňatek získala 30 tisíc korun a dvoutýdenní dovolenou na Kypru. Bangladéšan si pak jako rodinný příslušník občana EU zažádal na české ambasádě o turistické vízum, přiletěl do země a jako rodinný příslušník občana ČR požádal o přechodný pobyt. Policie ale o něm už věděla, a tak muž musel stát opustit. Do informačního systému policisté zavedli, že jeho sňatek s Češkou je neplatný, a proto nemůže obdržet vízum do schengenského prostoru,“ doplnila Kormošová.

Obviněná Češka má za sebou poměrně pestrou trestní minulost, za kterou je momentálně na 18 měsíců ve vězení. Po odpykání tohoto trestu ji čeká dalších 16 měsíců odnětí svobody za porušení předchozího podmíněného trestu. Za spáchání trestných činů dvojí manželství a napomáhání k neoprávněnému pobytu na území republiky jí hrozí až dva roky odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám