Hlavní obsah

Lupič šel najisto, ze skladu ukradl pytel plný peněz

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plátěný pytel plný drobných bankovek a mincí zmizel v minulých dnech ze skladu sportovního centra v Uherském Hradišti. Provozovatelé v něm měli uložených čtrnáct tisíc korun, které byly určeny k rozměňování peněz.

Foto: Profimedia.cz

Do skladu sportovního centra se zloděj dostal oknem. Ilustrační foto

Článek

„Zloděj se do skladu v podkroví centra dostal po vytlačení okna. Při odchodu stejným místem za sebou okno zavřel pomocí růžové stuhy,“ přiblížil policejní mluvčí Aleš Mergental.

K místu krádeže vyrazil i kriminalistický technik, který zajistil potřebné stopy. Zároveň policisté při šetření vytvořili seznam možných pachatelů. „Vše vedlo k jednomu konkrétnímu člověku, a to k devatenáctiletému mladíkovi, který znal prostředí sportovního centra,“ poznamenal mluvčí.

Při výslechu se muž pod tíhou důkazů k činu doznal. Do skladu podle policistů vyrazil cíleně. O uzamčeném pytli s penězi dobře věděl.

Po úspěšném vloupání odjel domů, kde si peníze přepočítal. Ještě toho dne je ale všechny prohrál ve hracích automatech. Pokud soud uzná mladíka vinným, hrozí mu za krádež dvouleté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám