Hlavní obsah

Pirát z nebrzdící avie má další průšvih

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Pavel Dekař, muž, který vloni v září s avií v zoufalém technickém stavu srazil dvě děti, má další malér. Policejní hlídka jej 7. října přistihla u Radějova na Hodonínsku při řízení osobního auta.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Pavel Dekař

Článek

“V podvečer v pátek 7. října chtěli policisté zkontrolovat osobní vozidlo Toyota jedoucí od obce Radějov. Vozidlo však zastavilo přibližně sto metrů od hlídky. Policisté viděli, jak řidič zhasl světla, vystoupil z vozidla a začal utíkat. Policisté se hned k vozidlu rozjeli a jeden z nich se za řidičem rozběhl přes pole. Další jim s vozidlem nadjel a po malé chvilce hříšníka dostihli,” uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

“Důvod útěku byl za chvíli znám. Při kontrole totožnosti zjistili, že se jedná o třiačtyřicetiletého muže, který má soudně vysloven pětiletý zákaz řízení za způsobení závažné dopravní nehody,” dodal mluvčí. Jméno vzhledem k platným právním úpravám sdělit odmítl, podle zjištění Práva se ale skutečně jedná o Dekaře.

Na přechodu vjel do dětí

Ten byl smutným hrdinou tragédie z brněnské Fryčajovy ulice. Na přechodu pro chodce vjel do třídy dětí z mateřské školy poté, co jeho avii selhaly brzdy. Vozidlo bylo podle znalce v zoufalém stavu, v brzdách chyběla potřebná kapalina. Jako řidič tak použil k jízdě vozidlo ve stavu neodpovídajícím pravidlům silničního provozu.

Soud jej proto potrestal podmíněným trestem, jenž byl v odvolacím řízení brněnským krajským soudem změněn na dvouletý pobyt za mřížemi s pětiletým zákazem řízení. Ještě, než Dekař nastoupil do výkonu trestu, postaral se o další problém. Pokud jej soud shledá vinným ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, může mu pobyt za mřížemi prodloužit o další tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám