Hlavní obsah

Policistka na mateřské vyloupila hernu, kde prohrála všechno

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

K velmi zoufalému a především nezákonnému činu se ve čtvrtek kolem poledne odhodlala mladá policistka z Prahy-západ, která je nyní na rodičovské dovolené. Během krátké doby totiž údajně prohrála všechny své peníze v jedné z heren v Berouně. Místo toho, aby jako žena zákona a matka devítiměsíčního dítěte zpytovala svědomí, rozhodla se získat prohýřené finance zpět –pomocí loupeže.

Foto: Profimedia.cz

Policistka vyloupila hernu (ilustrační foto)

Článek

„Je to takový komicko-smutný příběh. Poté, co dotyčná policistka všechno prohrála, tak se zamaskovala a přišla si do herny pro peníze zpátky,“ řekl v pátek Právu důvěryhodný zdroj seznámený s vyšetřováním zpackané loupeže.

„Podezřelá si nasadila černé brýle a na ruku šátek, aby vyvolala dojem, že má pod ním u sebe zbraň, přičemž od obsluhy si pod pohrůžkou použití zbraně vynutila částku přesahující padesát tisíc korun. Poté z místa činu odjela připraveným autem,“ potvrdila včera informace Práva mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Ovšem vzhledem k tomu, že se žena nemaskovala tak účinně, jak si zřejmě myslela, obsluha jí poznala, zavolala berounskou kriminálku, která mladou lupičku ještě týž den odpoledne dopadla a předala inspektorům.

Ženě hrozí deset let za mřížemi

Sandorová doplnila, že inspekce už navrhla policistku obvinit z loupeže, a lze očekávat, že jí státní zastupitelství v nejbližších hodinách vyhoví.

Je ale otázkou, zda žena, kterou k činu zřejmě vedl jakýsi momentální zkrat, skončí ve vazbě, když je matkou tak malého batolete. Výsledek jejího zřejmě nejhoršího dne v životě je ale tristní: O prohrané peníze přišla, může skončit bez dítěte ve vězení a s největší pravděpodobností i bez práce. A navíc na svobodu se nemusí podívat dlouhých deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám