Hlavní obsah

Dopaden muž podezřelý z brutálního znásilnění dívky, která se ho zeptala na cestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští policisté v sobotu dopadli muže podezřelého z opakovaného znásilnění 20leté dívky, která se ho před dvěma týdny v sobotních ranních hodinách zeptala na cestu. Muž ji zatáhl do průjezdu, kde ji také zbil a okradl. Hrozí mu deset let za mřížemi.

Článek

"Mohu potvrdit, že ten muž je zadržen," řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan. "Jednatřicetiletý muž pochází z Trutnovska, ale nějakou dobu už pobýval v Praze, kde ovšem neměl trvalejší místo pobytu."

„V tuto chvíli je obviněn ze znásilnění a loupeže. V případě odsouzení mu hrozí až 10 let vězení. Jestliže by dívka měla v důsledku protiprávního jednání následky trvalejšího charakteru, hrozí mu trest až 12 let,“ doplnil Hulan.

Mluvčí poznamenal, že na dopadení muže pracovalo množství policejních útvarů. Policisté prověřovali až stovky podnětů. „Z těchto prověrek jim vyvstal jeden možný podezřelý, což byl právě zadržený muž,“ vyzdvihl Hulan dobrou „mravenčí práci“ vyšetřovatelů.

Muže z Trutnovska dopadla motorizovaná policejní hlídka v sobotu dopoledne v oblasti Václavského náměstí na základě tzv. identikitu, který měla k dispozici.

Svědkové nereagovali

K násilné události došlo v sobotu 17. září kolem čtvrté hodiny ranní v Praze. Když se dvacetiletá dívka zeptala muže na cestu, místo odpovědi ji zatáhl do nedalekého průjezdu ve Školské ulici. Tam ji zbil, opakovaně znásilnil a nakonec okradl o několik set korun. [celá zpráva]

Lidé v okolních domech slyšeli dívčino volání, ale domnívali se, že jde o něco nevinného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám