Hlavní obsah

Řidič, který se autem proboural do věznice, je ve vazbě

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňský soudce Vladimír Žák poslal v sobotu do vazby 48letého podnikatele Antonína Šafáře, který se ve středu večer proboural s vozidlem do borské věznice. Rozhodování o vazbě trvalo téměř tři hodiny. Spoutaného Šafáře přivezla eskorta z policejní cely k soudu v jedenáct dopoledne. Před soudce předstoupil s igelitkou v ruce a v pantoflích. Krátce před čtrnáctou hodinou odjel v policejním vozem směr Bory.

Zadržený, který se autem proboural do vězniceVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Nechte to na jindy,“ reagoval na otázku Práva, aby vysvětlil motiv svého činu.

Jedním z důvodů, proč skončil Šafář za mřížemi, je obava z toho, že by se mohl skrývat. Za zvlášť závažný zločin násilí proti orgánu veřejné moci mu totiž hrozí až 12leté vězení. Navíc je v dvouleté podmínce a už v minulosti se před nástupem do výkonu trestu schovával v cizině.

Šafář prorazil vstupní bránu věznice a dojel až na dvůr. [celá zpráva]

Tam ho společně s jeho spolujezdcem zadržela ostraha. V dechu mu policisté naměřili 2,28 promile alkoholu.

Do vrat ve věznici Bory narazilo autoVideo: Patrik Biskup, Právo

Spekuluje se o tom, že šlo z jeho strany o zoufalý pokus dostat na svobodu syna, který si na Borech opykává desetiletý trest za pokus vraždy. [celá zpráva]

Ústavní soud totiž v minulých dnech odmítl jeho dovolání, což byla poslední možnost, jak zvrátit nepříznivý rozsudek.

Šafářova spolujezdce policie po výslechu propustila ze zadržení. Žádné trestní stíhání proti němu nevede a v případu bude figurovat jako svědek. Reportérovi Práva řekl, že to byla nehoda. „Auto se rozjelo směrem, kterým nemělo. Je to neštěstí,“ prohlásil dvaapadesátiletý  František T, který má titul inženýr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám