Hlavní obsah

Lup z Rakouska dovezl zloděj do zákazu vjezdu na Moravě a byl odhalen

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Huštěnovice

Přestupek zákazu vjezdu přinesl několikero překvapení při kontrole vozidla, které policisté zastavili v opravovaném úseku silnice v Huštěnovicích na Uherskohradišťsku. Řidič jel v kradeném autě s kradenými lodními motory. Okradení v Rakousku přitom v tu chvíli ještě ani o ničem nevěděli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Kolegové zastavili zloděje, který jel z Vídně s autem s lodními motory, o jejichž krádeži ještě majitelé ani nevěděli,“ řekl ve středu mluvčí Policie ČR v Uherském Hradišti Aleš Mergental. Pětadvacetiletý cizinec měl jen identifikační průkaz vydaný v Pobaltí, řidičské oprávnění nikdy nevlastnil a doklady k autu také neměl.

„Policisté si všimli, že vůz má poškozenou spínací skříňku a zámek na dveřích. Obrátili se na rakouské kolegy, odkud pocházely převážené lodní motory, aby zjistili, zda vozidlo není v mezinárodním pátrání,“ uvedl Mergental.

Z Rakouska přišla rychlá odpověď: krádež auta ani lodních motorů nikdo nehlásil. Policisté v Rakousku přesto zavolali registrovanému majiteli vozidla. Ten ovšem uvedl, že se mu nic neztratilo a že je vše v pořádku. Vzápětí se ale před domem ve Vídni přesvědčil o opaku. Jeho dodávka byla fuč! Nato ještě rakouští policisté rychle zjistili, že lodní motory chybí na člunech a lodích v nedaleké loděnici.

„Na muže byl vydán evropský zatykač. Uherskohradišťští kriminalisté mladého muže z jedné z pobaltských republik zadrželi a eskortovali do policejní cely v Brně. Tam čeká na rozhodnutí soudu o uvalení předběžné vazby, která by měla zajistit jeho vydání do Rakouska k dalšímu trestnímu řízení,“ řekl Mergental.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám