Hlavní obsah

Z vraku u potoka ve Zlíně vyprostili dva zraněné

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Těsně vedle potoka zůstali v úterý večer zaklíněni devětačtyřicetiletý řidič a jeho devětasedmdesátiletá spolujezdkyně v havarovaném vraku osobního auta ne Vizovické ulici ve Zlíně. Vyprostit je museli hasiči, kteří jim poskytli pomoc a předali je lékařům.

Článek

„Na místo musela kromě běžných zásahových vozů vyjet i speciální vyprošťovací technika,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

První starostí záchranářů bylo zajistit, aby vrak nesklouzl dál do potoka, kde by se znásobilo riziko pro zraněné osoby uvízlé uvnitř. Oba pasažéry se pak hasičům podařilo vyprostit přes páté dveře auta.

Za pomoci páteřových desek byli vytaženi a byla jim poskytnuta první pomoc. Po dojezdu posádky zdravotníků byli oba pacienti přeneseni do sanitního vozu a předáni do péče lékaře. Hasiči museli dvojici po nepříjemném zážitku uklidňovat.

Hasiči vrak zajistili proti úniku provozních kapalin, které mohly ohrozit vodní tok. Nakonec se vrak podařilo dostat na silnici pomocí jeřábu.

Po dobu zásahu hasičů byl na silnici částečně omezen provoz a doprava byla vedena po objízdných trasách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám