Hlavní obsah

Muž při česání ovoce zavadil žebříkem o dráty, proud ho zabil

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Tragicky skončilo pro dvojici seniorů v Mokrých Lazcích na Opavsku nedělní česání ovoce. Muže a ženu zasáhl elektrický proud. Zatímco však dvaašedesátiletá žena utrpěla „pouze“ popáleniny 1. a 2. stupně, její o dva roky starší muž po zásahu proudem zemřel.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Článek

Manželský pár chtěl odpoledne česat ovoce ze stromu a na pomoc si vzal hliníkový žebřík. Při jeho vztyčování se však dostali do velmi těsné blízkosti drátů elektrického vedení o napětí 110kV a proud pár zasáhl.

„Muž nejevil žádné známky života, ještě před příjezdem posádky u něj byla zahájena laická první pomoc. Záchranáři pokračovali v kardiopulmonální resuscitaci dalších 45 minut, pokusili se obnovit činnost srdce za podpory léků a techniky. Jejich snahy však byly neúčinné,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Žena podle něj byla po zásahu proudem v bezvědomí, v okamžiku příjezdu záchranářů však již reagovala. „Utrpěla popáleniny 1. až 2. stupně na více částech těla, její stav byl stabilizovaný,“ dodal s tím, že pacientka byla převezena do Slezské nemocnice v Opavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám