Hlavní obsah

V Plzni bojuje o život 17měsíční dítě, vypadlo z okna

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Lékaři plzeňské fakultní nemocnice bojují od sobotního odpoledne o život 17měsíčního dítěte. Malý chlapec vypadl z okna bytu ve druhém patře obytného domu na Slovanské třídě. Okolnosti případu vyšetřuje policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o nešťastnou náhodu.

Článek

Záchranáře přivolal svědek, který pád dítěte přímo viděl z domu přes ulici. Podle informací Práva se rodiče dítěte zhroutili, policie je proto zatím nemohla vyslechnout.

"Nešťastná událost nám byla ohlášena po čtvrté odpoledne. Museli jsme na místo povolat psychologa," řekla mluvčí policie Jana Tomková. Podle ní zatím není jasné, jak k neštěstí došlo. "Případ dál šetříme," dodala.

Dítě dopadlo ze zhruba šestimetrové výšky přímo na asfaltový chodník. "S těžkým poraněním hlavy a hrudníku jsme ho převezli na emergency," sdělila Lenka Ptáčková z plzeňské záchranky. Administrátor nemocnice Milan Topinka doplnil, že chlapeček je po operaci a jeho stav je nadále vážný, avšak stabilizovaný. "Lékaři jsou v prognóze dalšího vývoje zdravotního stavu optimističtí," uzavřel Topinka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám