Hlavní obsah

Policie rozbila mezinárodní gang, který převáděl stamilióny do Asie

Právo, Michael Švec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádně rozsáhlý a úspěšný zásah hlásí česká policie. Minulý týden pozatýkala několik údajných členů rozsáhlého mezinárodního gangu, který působil mimo jiné na území Česka, Polska, Litvy a Ukrajiny. Tři lidé již byli obviněni a vzati do vazby, sdělila Právu mluvčí policejního prezidia Lucie Paclíková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na případu spolupracoval útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) a útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) se zahraničními kolegy.

Jak Právo informovalo minulý týden, zatýkání ve stejné kauze oznámila i ukrajinská tajná služba SBU.

Čeští policisté během několika prohlídek zajistili na 6,5 miliónu korun v různých měnách, což je ale jen pouhý zlomek z částky, která měla české větvi gangu projít rukama. Do zahraničí, zejména do zemí východní Asie, už totiž přesunuli řádově stamilióny korun, tvrdí policisté.

„Byli obviněni z účasti na organizované zločinecké skupině a z neoprávněného podnikání,“ prozradila Právu mluvčí s tím, že seznam trestných činů se ještě může rozrůst. Policie totiž míní, že působnost gangu byla mnohem širší. To má ale rozklíčovat vyšetřování, jež se může táhnout další týdny nebo měsíce.

„Je to opravdu velký případ,“ uzavřela Paclíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám