Hlavní obsah

Z vraždy pohozeného novorozeněte obvinila policie jeho matku

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kvůli smrti novorozeněte, které bylo v předminulou sobotu nalezeno v igelitové tašce ve Frenštátu pod Radhoštěm, policie v neděli obvinila matku dítěte. Soud ještě téhož dne rozhodl o jejím vzetí do vazby.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O obvinění informovala v pondělí mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. „Žena převzala usnesení o zahájení trestního stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy. Policisté podali podnět státnímu zástupci na vzetí obviněné do vazby, což státní zástupce akceptoval a soud rovněž,“ uvedla mluvčí.

Krajská státní zástupkyně Brigita Bilíková tyto informace potvrdila: "Obvinili jsme matku dítěte. Soud ji vzal do vazby," řekla.

Mladá žena, která podle informací Práva pracuje na místní radnici, své těhotenství před okolím tajila. Mrtvé dítě vložila do igelitové tašky a zanechala ji na zahradě svých rodičů.

Ženě, která po činu odjela do zahraničí a po níž policisté pátrali, hrozí až dvacet let vězení, případně výjimečný trest. „Vzhledem k závažnosti a zároveň citlivosti není možné uvést k obvinění podrobnější informace,“ dodala mluvčí.

Tělíčko dva dny staré holčičky našel začátkem září v igelitové tašce na zahradě rodinného domu ve Frenštátě pod Radhoštěm jeho nájemník. V tašce byly i pupeční šňůra a placenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám