Hlavní obsah

Zloději ukradli stroje za milióny, jejich úprk v Ostravě zachytily kamery

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravská policie ve středu zveřejnila videozáznam, který by mohl pomoci při pátrání po zlodějích vozidel a pracovních strojů za téměř pět miliónů korun, ke kterému došlo na začátku července v objektu firmy ve Švermově ulici. Kamera zachytila zloděje projíždějící s bagrem pod mostem v Hlučínské ulici v Ostravě-Přívoze. Kriminalisté sestavili i počítačový portrét pravděpodobného pachatele.

Článek

Zloději z areálu firmy ukradli bílý kamión Iveco Truck, dodávku Volkswagen Transporter rovněž bílé barvy, žlutý traktor –bagr JCB 2CX a také zahradní traktor Jonsered.

„Krátce před 14. hodinou se 5. července na místě činu pohybovalo audi stříbrné barvy, které následně pokračovalo do Ostravy-Přívozu. Za ním jel traktor-bagr JCB. Ze zajištěných záznamů je zřejmé, že řidič bagru však neprojel za audi pod mostem na ulici Hlučínské, neboť část stroje by zřejmě zavadila o konstrukci mostu. Na vzniklou situaci pak řidič pracovního stroje zareagoval tak, že začal couvat a místem projel až po tramvajovém pásu,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková. Tento manévr podle ní zaregistrovali i svědci, jeden z nich se dokonce za bagrem otáčel.

„Žádáme všechny svědky, kteří mohli vidět předmětná vozidla, či mohou uvést k věci jakékoliv informace, aby nás ihned kontaktovali na lince 158,“ dodala Holčáková.

Policie podle ní také zjistila, že odcizené nákladní vozidlo Iveco Truck se pohybovalo 5. července z Ostravy-Mariánských Hor po Hlučínské ulici a dále ve směru do Bohumína. „V průběhu prověřování byl zhotoven také identikit podezřelé osoby,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám