Hlavní obsah

Paraglidista se vážně zranil při pádu v Krkonoších

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Janské Lázně

Na Černé hoře u Janských Lázní na Trutnovsku se v sobotu odpoledne při letu zřítil paraglidista. Muž utrpěl vážné zranění obou nohou a byl vrtulníkem přepraven na traumatologii. Není však v ohrožení života, řekla mluvčí záchranářů libereckého kraje Lenka Markovičová. Na této krkonošské hoře je to letos už druhá vážná nehoda, v červenci zde jiný paraglidista při pádu zahynul.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Muž utrpěl vážné zranění obou nohou a byl vrtulníkem přepraven na traumatologii.

Článek

"Asi třicetiletý muž si při pádu zlomil obě nohy v bércích, jedna zlomenina byla otevřená," uvedla mluvčí.

Ke zraněnému přiletěli vrtulníkem liberečtí záchranáři, protože královéhradecká posádka zasahovala na jiném místě. Podle mluvčí muž ležel ve velmi nepřístupném terénu, což ztížilo vyproštění i ošetření.

"Posádka musela z vrtulníku ke zraněnému seskočit asi z výše dvou metrů, pak jsme ho asi půl kilometru transportovali v podvěsu pod vrtulníkem," řekla Markovičová.

Na Černé hoře je to letos už druhá vážná nehoda paraglidisty. V polovině července se zde zřítil pětačtyřicetiletý paraglidista z Polska. Příčinou pádu byl zřejmě prudký klesavý proud vzduchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám