Hlavní obsah

Mrtvé novorozeně bylo nalezeno na zahradě domu ve Frenštátě

Právo, Novinky, mif, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frenštát pod Radhoštěm
Aktualizováno

Mrtvé novorozeně bylo v sobotu odpoledne nalezeno v zahradě rodinného domu ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku. Právu to řekl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nález mrtvého novorozeněte oznámil policii nájemník z rodinného domu kolem čtvrt na čtyři odpoledne. Tělíčko pravděpodobně dva dny staré holčičky bylo podle Gřese v igelitové tašce.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vraždy novorozeného dítěte matkou. To ale neznamená, že dítě skutečně zabila matka,“ řekl Gřes a doplnil, že policie prověřuje všechny okolnosti.

„Nařízena bude soudní pitva, teprve pak budeme schopni určit příčinu úmrtí, výsledky pitvy ukáží, zda tam bylo násilí či nebylo,“ uvedl. Trestní sazba za vraždu novorozeného dítěte je od tří do osmi let vězení, konstatoval.

Mrtvé novorozeně bylo nalezeno jen den poté, co na Svitavsku našli čtyři zavražděné děti - sourozence. Podle dostupných informací leželi v tratolišti krve. Jednalo se o dva chlapce a dvě dívky, nejmladší dítě se narodilo letos v červenci. Na místě byla i zraněná matka, která se nyní zotavuje v péči lékařů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám