Hlavní obsah

Nakradené zboží odvážela policie od zlodějů nákladními auty

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Kapitální úlovek se v minulých dnech podařil kriminalistům v Karviné. Při zátahu proti skupině pachatelů, kteří ve velkém vykrádali rodinné domy a další objekty, našli tolik věcí, že je museli odvážet nákladními auty.

Policista ukazuje, co vše zloději nakradliVideo: Novinky

 
Článek

Policie už obvinila šest členů skupiny, poslednímu sedmému je policie na stopě. O případu informovali karvinští kriminalisté v pondělí na tiskové konferenci.

„Skupině jsme zatím prokázali 21 případů vloupání, škoda se pohybuje kolem čtyř miliónů korun. Předpokládáme ale, že těch krádeží jim prokážeme více a v průběhu vyšetřování se škoda ještě zvýší,“ řekl vedoucí obvodního oddělení Policie ČR v Karviné Petr Kijonka.

Mezi zatčenými jsou nejenom zloději, ale i dva překupníci, kteří od bandy kradené zboží nakupovali a dále prodávali. Ti jsou vyšetřovaní na svobodě, ostatní obvinění skončili ve vazbě.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ukradené věci jsou zatím v policejním skladu, v nejbližší době by se měly postupně vracet jejich majitelům.

Při domovní prohlídce v rodinném domku, do kterého vnikla policie pomocí beranidla, našli kriminalisté velkou část ukradených věcí.

„Ani nejstarší kolegové ještě nezažili, že by se při domovní prohlídce našlo tolik věcí. Tolik nářadí, jako třeba rozbrušovaček nebo vrtaček, snad nemají ani v OBI,“ dodal Kijonka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám