Hlavní obsah

Na Kroměřížsku se utopila žena v přehradě

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utonulou čtyřicetiletou ženu našli v sobotu večer v přehradě u obce Přílepy poblíž Holešova na Kroměřížsku policejní potápěči. Jejímu nalezení předcházela rozsáhlá pátrací akce, která trvala celou sobotu.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Pátrací akce trvala celou sobotu. Ilustrační foto

Článek

„Její zmizení oznámili příbuzní v pátek večer. Postupně jsme zkontaktovali nemocnice, ženiny další příbuzné i známé, protože podle některých informací se u nich mohla zdržovat. Protože se ženu nepodařilo najít, uskutečnila se v sobotu rozsáhlá pátrací akce, které se zúčastnili kromě policistů i hasiči, psovodi a dobrovolníci,“ řekla Právu v neděli krajská policejní mluvčí ve Zlíně Jana Bartíková.

Poté, co podle ní pátrači objevili osobní věci pohřešované na břehu přehrady, byli do akce zapojeni i policejní potápěči, kteří její tělo, již bez známek života objevili ve vodě. „Cizí zavinění smrti pohřešované nebylo zjištěno. Žena pravděpodobně utonula. Přesnou příčinu její smrti by měla určit nařízená zdravotní pitva,“ dodala Bartíková.

V krátké době se již podle ní jedná ve Zlínském kraji o druhý podobný případ. Minulý týden se utopil v přehradě v Rusavě na Kroměřížsku jedenaosmdesátiletý rybář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám