Hlavní obsah

V Praze Čakovicích se srazil vlak s náklaďákem

Praha

V Praze Čakovicích se v pátek vpodvečer srazil motorový vlak s nákladním autem. Vlak se čtyřiceti cestujícími po nárazu vykolejil. Podle informací mluvčích Českých drah a záchranářů se zranil strojvedoucí a řidič nákladního auta.

Foto: ČTK/PR/Drážní inspekce, ČTK

Vlak se čtyřiceti cestujícími po nárazu vykolejil.

Článek

Škoda byla odhadnuta na čtyři milióny korun. ČD zavedly náhradní autobusovou dopravu, odklízecí práce potrvají až do pozdních nočních hodin.

Nehoda se stala krátce po 18:00 v Cukrovarské ulici. Na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací se střetl osobní motorový vlak a nákladní auto s návěsem. Po nárazu se vykolejený vlak zastavit až sto metrů za přejezdem, uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Na místo podle policie přiletěl i záchranářský vrtulník, nikoho ale do nemocnice nepřevážel. Mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová řekla, že asi padesátiletý strojvedoucí skončil s vážnými vícečetnými zraněními ve vinohradské nemocnici. Čtyřiatřicetiletý řidič kamionu utrpěl zhmoždění břicha a záchranáři jej odvezli do nemocnice na Bulovce. Policie uzavřela Kosteleckou ulici a odklání dopravu.

"Dle předběžných informací bylo zabezpečovací zařízení železničního přejezdu v době nehody v činnosti. To bude potvrzeno až komisionálním přezkoušením zabezpečovacího zařízení," uvedl Drápal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám