Hlavní obsah

Opilý řidič měl troje doklady, ani jedny nebyly platné

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Těžkou práci měli bruntálští policisté v úterý s podnapilým řidičem renaultu. Čtyřiatřicetiletý Ukrajinec nejen že odmítl spolupracovat, ale předložil hned tři doklady totožnosti ze tří evropských zemí. Všechny byly podle policie s největší pravděpodobností padělané. Muž skončil ve vazbě.

Článek

O případu informovala mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková. Policisté řidiče podle ní zastavili ve Staroměstské ulici.

„Dechová zkouška u něj prokázala požití alkoholu, naměřená hodnota byla 1,21 a následně 1,1 promile. Vzhledem k tomu, že nespolupracoval a nechtěl prokázat svou totožnost, tak ho policisté zajistili a předvedli na obvodní oddělení,“ uvedla mluvčí.

Při prohlídce u něj policisté nalezli hned troje různé doklady. „Ve spolupráci s cizineckou policií zjistili, že muž je v naší republice nelegálně. Ze zajištěných dokladů byl jeden bulharský identifikační doklad na zcela jinou osobu. Slovenský byl také na jinou osobu, ale byla na něm fotografie podezřelého,“ uvedla mluvčí. Poslední z nalezených dokladů byl sice na jeho pravé jméno, ale neprošel žádnou evidencí.

„Všechny doklady byly odeslány k odbornému zkoumání. Podezřelý muž byl umístěn do policejní cely. Po svém vystřízlivění byl eskortován do vazební věznice. Hrozí mu trest odnětí svobody až do výše tří let,“ doplnila Tušková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám