Hlavní obsah

Bouřky daly zabrat hasičům na severu Moravy

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noční přívalové srážky přidělaly práci také hasičům v Moravskoslezském kraji. Od pondělního večera do úterního rána profesionální a dobrovolní hasiči čerpali vodu ze sklepů bytových a rodinných domů a chat na více než dvou desítkách míst.

Článek

Sdělil to mluvčí moravskoslezského hasičského záchranného sboru Petr Kůdela. „Nebylo odtud hlášeno žádné zranění ani významná materiální škoda,“ uvedl.

Nejvíce zásahů kvůli nočnímu přívalovému dešti na severu Moravy a ve Slezsku mají hasiči na kontě v ostravském a novojičínském okrese, a to po sedmi, čtyřikrát vyjížděli čerpat vodu ze sklepů na Frýdecko-Místecku, dvakrát na Karvinsku a jednou v okrese Opava. „Také monitorovali stoupající hladiny některých řek v regionu,“ doplnil Kůdela.

V úterý ráno pak hasiči vyjížděli na dvě místa v Ostravě a jedno v Českém Těšíně likvidovat spadlé stromy. „Například profesionální jednotka ze stanice v Ostravě-Přívozu odstraňovala statný jasan z osobního automobilu Subaru Legacy. Aby auto hasiči při případném postupném odřezávání ještě více nepoškodili, použili vyprošťovací speciál Mercedes Bizon, který strom odstranil najednou, celý,“ popsal Kůdela s tím, že auto nebylo příliš zničeno, strom při pádu rovněž poškodil plot.

Reklama

Výběr článků

Načítám