Hlavní obsah

Bouřky na Přerovsku lámaly stromy a zaplavily sklepy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

K popadaným stromům a zatopeným sklepům vyjeli v pondělí večer po bouřkách hasiči na několika místech na Přerovsku. V Přerově voda zaplavila i dva železniční podjezdy, řekl krajský mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Bouřka se přehnala i nad Všechovicemi, kde řádila naposledy v sobotu. Podle starosty Radovana Mikuše by škody ale neměly být tak velké.

Článek

Hasiči likvidovali asi 20 popadaných stromů především v Tovačově, Troubkách, Citově, ale i v Polkovicích a Oplocanech.

"V Přerově čerpáme vodu na dvou místech z výtahových šachet panelových domů. Voda tam zaplavila i železniční podjezdy ve směru od Olomouce a Kojetína. Zatímco z podjezdu od Olomouce voda rychle odtekla, ve směru od Kojetína ji stále čerpají drážní hasiči," uvedl mluvčí.

Hasiči vyjeli také do Všechovic. "Opět to odnesl stejný dům jako v sobotu i počátkem srpna. Dnes jsme ho ohrazovali pytli s pískem, tak by to snad nemělo být tak dramatické," uvedl Mikuš. Obec již rodině nabídla obecní byt, dokud si stavení neopraví. Hošák doplnil, že hasiči na místě čerpali vodu, ale tentokrát jen ze sklepa. Při předešlých pohromách naopak voda vystoupala až do výšky jednoho metru v obytných částech.

Přívalové deště zasáhly část Přerovska také v sobotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám