Hlavní obsah

Rodina narkomanů okradla i valašského krále Bolka Polívku

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani valašského krále Bolka Polívku neušetřil povedený zlodějský pár z vesnice na Bučovicku. Dvaatřicetiletý muž a jeho manželka, oba uživatelé pervitinu, ukradli na Polívkově farmě v Olšanech zahradní nábytek za asi třicet tisíc korun. Nebyla to však jejich jediná zlodějská výprava. Manželé, rodiče tří dětí obklopení partou dalších šesti lidí, kradli také na Hodonínsku, Kroměřížsku a Uherskohradišťsku.

Článek

Jako na smetišti to vypadalo v rodinném domku narkomana, který ve vsi kdysi platil za velmi pracovitého a zručného řemeslníka. Veškerou chuť k práci i k výchově dvou školních dětí a jednoho předškoláka však sebrala muži i jeho ženě droga.

Doma vařili pervitin a kradli. Kradli všechno od přepravek s rohlíky a chlebem až po motorky, oleje a čistící prostředky v prodejně s autokosmetikou, kradli kola dětská i pro dospělé, kradli i na zahrádkách v okolí trpaslíky či dětské houpačky či zahradní domečky a sedací soupravy. Ukradli udírnu, nebo také část dojícího zařízení v kravíně, i sušené mléko pro telata.

Na dvorku to stejně jako uvnitř domu vypadalo jako na smetišti. A tam mezi nepořádkem a injekčními stříkačkami vyrůstaly tři děti.

Pomoci musela zásahovka

„Zatím se nepodařilo prokázat, že by s drogou či kradenými věcmi obchodovali. Ostatně dům, ve kterém žili, vypadal jako vetešnictví. Od sklepa až po půdu byl nacpán věcmi, které pocházely z krádeží. Zatím jde vypočítaná škoda do statisíců, ale bude ještě vyšší. Další věci ukrýval obdobným způsobem v dalším domě, kde bydlela jeho matka,“ uvedl vyškovský policejní vyšetřovatel Vlastimil Kupčík.

Policie při zatýkání musela použít služeb zásahové jednotky. Muž byl během zatýkání pod vlivem drogy, a proto nejprve putoval na psychiatrii. Byla na něj už uvalena vazba, ostatní jsou vyšetřováni na svobodě a o budoucnost dětí se postará sociální odbor v Bučovicích.

Na Vyškovsku, kde je dlouhodobě nejnižší kriminalita v kraji a jedna z nejnižších v republice, jde o ojedinělý případ. O faktu, že podobné věci nejsou zdejším lidem lhostejné, svědčí i to, že policii na zfetované zloděje upozornil i anonym, který se podepisoval jako Bumerang 47.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám