Hlavní obsah

Zabrání plný kelímek na palubovce auta jeho odtažení?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na serveru Stream.cz se objevil neotřelý návod, jak zabránit odtahu vašeho vozidla, které parkuje v zakázané zóně. Čarovnou silou, která má zabránit odtahové službě v odtahu auta je podle rad videa kelímek s pitím na palubní desce. V praxi bude jeho účinnost ale diskutabilní.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pokud si podle návodu nalijete do kelímku tekutinu a tu postavíte na palubní desku vozu, odtahová služba prý vůz neodtáhne, neboť by se tekutina vylila a poničila vůz. Odtahová služba by pak podle této teorie měla hradit způsobenou škodu, čemuž se tedy má raději vyhnout a vůz neodtahovat. Alespoň tak zní tato rada.

V praxi se pracovníci odtahové služby s něčím takovým ale nesetkali. „Z hlediska městské policie se jedná čistě o řešení přestupku, samotný odtah my nezajišťujeme,“ řekla Novinkám mluvčí pražské městské policie Jana Přikrylová s odkazem na Správu služeb hlavního města Prahy (SSHMP).

SSHMP zajišťuje odtahovou službu pro městskou policii, Policii ČR i další subjekty. Je-li z těchto institucí odtah nařízen, pracovníci odtahové služby ho také provedou.

„Na základě nařízení nebo příkazu strážníka či policisty řidič odtahového vozidla provede odtah vozidla z dané lokality na odtahové parkoviště. Řidič odtahového vozidla nezjišťuje ani neřeší otázky oprávněnosti nařízeného odtahu,“ řekla Novinkám mluvčí SSHMP Petra Janatová.

Odtahová služba také zatím nemá žádnou zkušenost s takovýmto postupem majitele vozu.

"V souvislosti s poškozením přístrojové desky nebo poškozením vozidla z důvodu rozlití tekutiny můžu dodat, že SSHMP se v praxi s podobným jevem nesetkala ani v jednom případě,“ doplnila Janatová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám