Hlavní obsah

Strážníci zabránili ženě skočit mezi jedoucí auta

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Českobudějovičtí strážníci zabránili v pondělí večer jednapadesátileté ženě ve skoku z lávky pro pěší, spojující Sokolský ostrov a městský park Stromovka, mezi auta na výpadovce směrem na Český Krumlov.

Článek

„Šlo evidentně o sebevražedný úmysl, o němž se strážníci dozvěděli na základě volání na tísňovou linku, od člověka, který šel náhodně kolem. Na místo se okamžitě vydala naše autohlídka. Ta dorazila na místo ani ne do jedné minuty od nahlášení události. Na lávce před nimi stála silně rozrušená žena, kterou se hlídce podařilo uchopit za ruce tak, aby nemohla skočit dolů. Na Strážníky volala, že její život nestojí za nic, a že s ním chce proto tímto způsobem skoncovat,“ popsal v úterý Právu událost mluvčí městské policie Václav Sup.

Dodal, že hlídce se podařilo ženu uklidnit. Za pomoci dvou kolemjdoucích se jim pak povedlo ji přetáhnout přes zábradlí zpátky na most. Podařilo se jim ji odvést k služebnímu vozidlu, i když se jim pokusila vytrhnout a vrátit se zpět na most, což se jí naštěstí nepodařilo.

„Hlídka následně přivolala zdravotníky, kterým potencionální sebevražedkyni převzali k ošetření,“ konstatoval Sup.

Reklama

Výběr článků

Načítám