Hlavní obsah

Internetová lékárna si nechává platit, ale léky nedodává

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spotřebitelský časopis dTest vydal varování ohledně internetového obchodu na stránkách www.lekarna-online.com, který nabízí léky. Objednané zboží však zákazníkům, kteří obvykle platí předem, nedodává a podle zjištění časopisu navíc ani nemá k prodeji léků povolení.

Článek

Na poradenskou linku časopisu 299 149 009 se v poslední době obrátilo množství lidí se stížnostmi na tuto internetovou prodejnu.

"Případem jsme se začali zabývat v okamžiku, kdy jsme zaznamenali stížnosti na tento obchod," řekl Jan Votočka, právní poradce časopisu dTest. „Jaké bylo naše překvapení, když jsme zjistili, že lékárna nemá k prodeji léků žádné povolení a podniká tak v tomto oboru zcela nezákonně,“ dodal.

Provozovatel obchodu je v likvidaci

Internetovou lékárnu provozuje společnost EULEK PHARMA, s.r.o., která se podle obchodního rejstříku zabývá pronájmem nemovitostí. V současné době se navíc nachází v likvidaci. To výrazně snižuje šanci poškozených klientů na odškodnění.

Časopis dTest již kvůli internetové lékárně podal podnět Státnímu úřadu pro kontrolu léčiv.

"Po vyhodnocení všech podkladů od poškozených zároveň zvážíme podání trestního oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu," uvedl Votočka.

Časopis radí spotřebitelům, aby využívali stránky úřadu pro kontrolu léčiv (www.sukl.cz), kde si mohou dopředu ověřit, zda má konkrétní internetová lékárna pro prodej léčiv příslušná povolen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám