Hlavní obsah

Dvojitý zásah celníků na dálnici D1 odhalil padělky cigaret

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obytný vůz s polskou poznávací značkou a linkový autobus z Ukrajiny převážející nekolkované cigarety odhalili celníci při silničních kontrolách na jižní Moravě a na Vysočině. Škoda způsobená státu by dosáhla výše přes půl miliónu korun.

Článek

Zásah se uskutečnil v rámci akce „REGION II“ vyhlášené Celním ředitelstvím Brno, jejímž cílem je posílení kontrolní činnosti v oblasti přepravy výrobků zatížených spotřební daní a snaha omezit daňové úniky. Útvary mobilních dohledů jednotlivých celních úřadů při ní mají kontrolovat projíždějící vozidla na určených komunikacích.

„V pondělí ráno si hlídka celníků na dálnici D1 nedaleko Velkého Beranova vytipovala vůz Ford tranzit v úpravě karavan s polskou registrační značkou. Po částečné vnitřní prohlídce interiéru si celníci všimli různých úprav a nepřesností, a proto vůz převezli na jihlavský celní úřad k důkladné kontrole," uvedla Lada Temňáková z Celního ředitelství Brno.

"Na několika místech našli 200 tisíc kusů cigaret s kolky Bosny a Hercegoviny. Objevili i několik tajných schránek, které byly prázdné. Osádka vozu, dva Poláci, ještě týž den skončila v cele předběžného zadržení. Únik na cle a daních byl vyčíslen na 535 872 korun. V úterý celníci případ předali Policii ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání,“ dodala mluvčí.

Přibližně ve stejnou dobu v pondělí kontrolovala další hlídka celníků na dálnici D1 u motorestu Rohlenka ukrajinský linkový autobus. V přihrádce v palubní desce, v nefunkční ledničce a v lékárničkách celníci našli 3 tisíce kusů cigaret s ukrajinskými kolky. Únik na cle a daních byl vyčíslen na 8 939 korun. Z důvodu špatného technického stavu autobusu byla přivolána Policie ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám